top of page

M I N  B A K G R U N N 

 

Så lenge jeg kan huske har håndarbeid vært min store lidenskap, og det rare er at jeg egentlig aldri har blitt lei av det. Jeg har sydd og strikket meg igjennom livet, og har hele tiden ønsket å utvikle meg ved å lære nye ting og teknikker. Da barna var små gikk jeg på Interiørskolen, samtidig som jeg jobbet i en stoffbutikk på Frogner. Da skolen var slutt startet jeg opp med interiør og tegnet fasader på oppdrag for et malerfirma. Farger fikk da en helt ny betydning, og jeg syns det var utrolig spennende å jobbe med ulike nyanser på denne måten. Fargelæren tok jeg med meg inn i min "strikkeverden" og jeg erfarte at det var uendelig med farger som kunne kombineres og ved bruk av kontraster fikk nå en helt ny mening.

_MG_2756.jpg

I 2004 fikk jeg jobb hos Tjorven garn på Majorstua i Oslo, en aldeles herlig jobb å ha for en som er over gjennomsnittet glad i å strikke. Her fikk jeg mye god kunnskap om garn og etter hvert begynte jeg å lage oppskrifter for garnleverandører og magasiner.

 

I 2007 meldte jeg meg som deltager på den norske versjonen av Designerspirene på TV 3, her fikk jeg satt tålmodigheten og kunnskapen om søm på prøve. Dette skulle vise seg å bli en ny vending, jeg turte å stole mer på meg selv og tok det dristige valget om å gjøre et forsøk på å leve av det jeg elsket å drive med.

 

I 2009 startet jeg mitt eget firma "Wiola Design" av klær og strikk som til min store glede ble solgt i butikker i Oslo og Lillestrøm. Mange av modellene mine fikk omtale i magasiner og etter hvert fikk jeg mange gode kunder.

 

I 2014 helt tilfeldig, møtte jeg en redaktør i Gyldendal på en lansering, og etter en kort prat ble vi enige om at jeg skulle ringe henne for å avtale tid til et møte. Tidlig i Juni samme året ruslet jeg nervøs og spent nedover gaten med en koffert full av modeller til et møte på Gyldendal.

Bildet tatt fra den nye boken 

Wiola Kofter 

De siste årene har mye av tiden min gått til å designe modeller til bøker. Jeg har til nå skrevet 5 hobbybøker som gitt ut av Gyldendal Norsk Forlag.

 

Strikk med raske pinner 

er en bok med enkle oppskrifter, mange av modellene i boka er små og raske plagg som er strikket på tykke pinner. Her finner du jakker, gensere og tilbehør til jenter/damer. 

To raske pinner er oppfølgeren til Strikk med raske pinner, her er det modeller til hele familien. Gensere, jakker, kofter og tilbehør, vanskelighetsgraden varierer så her er det noe for alle som er glad i å strikke. 

Lek med tradisjoner er en bok som setter kreativiteten i sving. Boken inneholder kofter, gensere, tilbehør og smykker. I denne boken ønsker jeg å inspirere med broderier på plagg ved å bruke enkle sting med restegarn. Her finner du også oppskriften på den populære «Wiolakoften». 

Wiolastrikk er en bok for deg som liker å strikke «hverdags» plagg. Er du glad i store gensere og jakker med fletter, striper eller hullmønster er dette boken for deg. Her finner du også oppskriften på «Høstruta» 

Wiolakofter er full av mønsterstrikk, er du glad i kofter og tradisjonelle mønstere er dette en bok du kan ha gleden av i lang tid fremover. Her finner du modeller til hele familien. 

_MG_6877sv.jpg
wiola.jpg
Lek-med-tradisjoner-Kofter-gensere-tilbe
Wiolastrikk_Fotokreditering-Gyldendal
Strikk-med-raske-pinner_Fotokreditering-
To-raske-pinner_Fotokreditering-Gyldenda
Wiolakofter_Fotokreditering-Gyldendal

JEG SIGNERER ALLE BØKENE DU KJØPER HER, DU FINNER DE I BUTIKKEN  UNDER BØKER I MENYEN

bottom of page